Chłodnik pomidorowy na maślance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Chłodnik pomidorowy na maślance

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

heart
30 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 litr

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Obranego ze skórki pomidora pokrój na kawałki i wymieszaj z pokrojoną papryką.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 1

Krok 2

Całość zalej maślanką, dodaj oregano, paprykę ostrą, pieprz i zblenduj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 2

Krok 3

Podawaj z podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Chłodnik pomidorowy na maślance - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potas, wapń, fosfor, miedź, witamina A, witamina E, witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina C, foliany, witamina B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy na maślance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej