Chrupiące trójkąty z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty z tortilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szklanka

null

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną tortille podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i nałóż na wierzchu plasterki sera, sos pomidorowy i kukurydzę. Przykryj drugim plackiem i delikatnie przyciśnij.

Krok 2

Podsmaż, ostrożnie przewróć na drugą stronę.

Krok 3

Gdy ser już się stopi i połączy obie tortille zsuń potrawę na talerz, pokrój na trójkąty i obłóż połówkami pomidorków koktajlowych.

Krok 4

Chrupiące trójkąciki z tortilli podawaj razem z salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej