Chrupiące trójkąty z tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty z tortilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szklanka

null

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną tortille podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i nałóż na wierzchu plasterki sera, sos pomidorowy i kukurydzę. Przykryj drugim plackiem i delikatnie przyciśnij.

Krok 2

Podsmaż, ostrożnie przewróć na drugą stronę.

Krok 3

Gdy ser już się stopi i połączy obie tortille zsuń potrawę na talerz, pokrój na trójkąty i obłóż połówkami pomidorków koktajlowych.

Krok 4

Chrupiące trójkąciki z tortilli podawaj razem z salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej