
Składniki
8 plastrów
1 szklanka
null
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną tortille podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i nałóż na wierzchu plasterki sera, sos pomidorowy i kukurydzę. Przykryj drugim plackiem i delikatnie przyciśnij.
Krok 2
Podsmaż, ostrożnie przewróć na drugą stronę.
Krok 3
Gdy ser już się stopi i połączy obie tortille zsuń potrawę na talerz, pokrój na trójkąty i obłóż połówkami pomidorków koktajlowych.
Krok 4
Chrupiące trójkąciki z tortilli podawaj razem z salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej