
Składniki
8 plastrów
1 szklanka
null
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną tortille podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i nałóż na wierzchu plasterki sera, sos pomidorowy i kukurydzę. Przykryj drugim plackiem i delikatnie przyciśnij.
Krok 2
Podsmaż, ostrożnie przewróć na drugą stronę.
Krok 3
Gdy ser już się stopi i połączy obie tortille zsuń potrawę na talerz, pokrój na trójkąty i obłóż połówkami pomidorków koktajlowych.
Krok 4
Chrupiące trójkąciki z tortilli podawaj razem z salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej