Chrupiące trójkąty z tortilli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

409

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 szklanka

null

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną tortille podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i nałóż na wierzchu plasterki sera, sos pomidorowy i kukurydzę. Przykryj drugim plackiem i delikatnie przyciśnij.

Krok 2

Podsmaż, ostrożnie przewróć na drugą stronę.

Krok 3

Gdy ser już się stopi i połączy obie tortille zsuń potrawę na talerz, pokrój na trójkąty i obłóż połówkami pomidorków koktajlowych.

Krok 4

Chrupiące trójkąciki z tortilli podawaj razem z salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty z tortilli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej