CIASTO Z MALINAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 szklanka

1 szklanka

6 sztuk

1.5 łyżeczki

masa malinowa:

1 szklanka

1 kilogram

400 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: jajka zmiksować z cukrem, wsypać mąkę przesianą z proszkiem.

Krok 2

Ciasto wlać do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką blaszki.

Krok 3

Piec ok. 40 min. w temp. 180 st. C.

Krok 4

MASA MALINOWA: maliny zmiksować. Dodać cukier, śmietanę, rozpuszczoną żelatynę.

Krok 5

Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż i przełożyć masą.

Krok 6

Udekorować wg uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO Z MALINAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka czarno-biała
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej