Aromatyczny napój czekoladowy – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy napój atole

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

6 szklanek

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę zetrzyj na tarce, przełóż do mleka i całość podgrzewaj na małym ogniu, do czasu, gdy czekolada się rozpuści.

Krok 2

Mąkę rozprowadź z wodą i zagotuj, aby zgęstniała.

Krok 3

Dodaj czekoladę z mlekiem, cukier i cynamon.

Krok 4

Gotuj mieszając do czasu, gdy wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści.

Krok 5

Przelej do kubków i podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort szwarcwaldzki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej