Aromatyczny napój czekoladowy – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy napój atole

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

6 szklanek

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę zetrzyj na tarce, przełóż do mleka i całość podgrzewaj na małym ogniu, do czasu, gdy czekolada się rozpuści.

Krok 2

Mąkę rozprowadź z wodą i zagotuj, aby zgęstniała.

Krok 3

Dodaj czekoladę z mlekiem, cukier i cynamon.

Krok 4

Gotuj mieszając do czasu, gdy wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści.

Krok 5

Przelej do kubków i podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej