
Składniki
2 szklanki
0.5 sztuki
1 szklanka
6 szklanek
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę zetrzyj na tarce, przełóż do mleka i całość podgrzewaj na małym ogniu, do czasu, gdy czekolada się rozpuści.
Krok 2
Mąkę rozprowadź z wodą i zagotuj, aby zgęstniała.
Krok 3
Dodaj czekoladę z mlekiem, cukier i cynamon.
Krok 4
Gotuj mieszając do czasu, gdy wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści.
Krok 5
Przelej do kubków i podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej