Aromatyczny napój czekoladowy – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy napój atole

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

6 szklanek

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę zetrzyj na tarce, przełóż do mleka i całość podgrzewaj na małym ogniu, do czasu, gdy czekolada się rozpuści.

Krok 2

Mąkę rozprowadź z wodą i zagotuj, aby zgęstniała.

Krok 3

Dodaj czekoladę z mlekiem, cukier i cynamon.

Krok 4

Gotuj mieszając do czasu, gdy wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści.

Krok 5

Przelej do kubków i podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej