Aromatyczny napój czekoladowy – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy napój atole

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 sztuki

1 szklanka

6 szklanek

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę zetrzyj na tarce, przełóż do mleka i całość podgrzewaj na małym ogniu, do czasu, gdy czekolada się rozpuści.

Krok 2

Mąkę rozprowadź z wodą i zagotuj, aby zgęstniała.

Krok 3

Dodaj czekoladę z mlekiem, cukier i cynamon.

Krok 4

Gotuj mieszając do czasu, gdy wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści.

Krok 5

Przelej do kubków i podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy napój atole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej