Ziemniaczane kulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane kulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz z łupin.

Krok 2

Zetrzyj na tarce lub zmiel, wymieszaj z mąką kukurydzianą, żółtkiem i pokrojonym w kostkę serkiem topionym.

Krok 3

Dopraw do smaku i zagnieć składniki na jednolitą, gładką masę.

Krok 4

Formuj małe kuleczki i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaczane kulki podawaj razem z guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej