Ziemniaczane kulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane kulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz z łupin.

Krok 2

Zetrzyj na tarce lub zmiel, wymieszaj z mąką kukurydzianą, żółtkiem i pokrojonym w kostkę serkiem topionym.

Krok 3

Dopraw do smaku i zagnieć składniki na jednolitą, gładką masę.

Krok 4

Formuj małe kuleczki i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaczane kulki podawaj razem z guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cebulowe bomby z kaszanką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej