Ziemniaczane kulki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane kulki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz z łupin.

Krok 2

Zetrzyj na tarce lub zmiel, wymieszaj z mąką kukurydzianą, żółtkiem i pokrojonym w kostkę serkiem topionym.

Krok 3

Dopraw do smaku i zagnieć składniki na jednolitą, gładką masę.

Krok 4

Formuj małe kuleczki i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaczane kulki podawaj razem z guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane kulki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tarte Tatin
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej