
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź i obierz z łupin.
Krok 2
Zetrzyj na tarce lub zmiel, wymieszaj z mąką kukurydzianą, żółtkiem i pokrojonym w kostkę serkiem topionym.
Krok 3
Dopraw do smaku i zagnieć składniki na jednolitą, gładką masę.
Krok 4
Formuj małe kuleczki i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaczane kulki podawaj razem z guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























