Deser biszkoptowo-owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser biszkoptowo-owocowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 gram

1 gram

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krok 2

Na początek ubić na sztywno śmietanę z jedną łyżką cukru. Kiwi umyć, obrać ze skórki i pokroić, następnie rozdusić kiwi widelcem pozostawiając 4 plasterki kiwi do ozdoby. Potem powstałą masę z kiwi posłodzić jedną łyżeczką cukru i zmiksować. Masę przełożyć do miseczek lub specjalnych szklanych pucharków. Następnie biszkopty pomoczyć w szampanie lub winie, ale nie za długo. Ułożyć je na masie z kiwi. Stopić masło, potem je ostudzić i polać biszkopty. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę (najlepiej bitą śmietanę przełożyć do szprycy i wtedy udekorować bitą śmietaną). Na koniec ozdobić plastrami kiwi i kandyzowaną papają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej