Deser biszkoptowo-owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser biszkoptowo-owocowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 gram

1 gram

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krok 2

Na początek ubić na sztywno śmietanę z jedną łyżką cukru. Kiwi umyć, obrać ze skórki i pokroić, następnie rozdusić kiwi widelcem pozostawiając 4 plasterki kiwi do ozdoby. Potem powstałą masę z kiwi posłodzić jedną łyżeczką cukru i zmiksować. Masę przełożyć do miseczek lub specjalnych szklanych pucharków. Następnie biszkopty pomoczyć w szampanie lub winie, ale nie za długo. Ułożyć je na masie z kiwi. Stopić masło, potem je ostudzić i polać biszkopty. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę (najlepiej bitą śmietanę przełożyć do szprycy i wtedy udekorować bitą śmietaną). Na koniec ozdobić plastrami kiwi i kandyzowaną papają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka nicejska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej