Deser biszkoptowo-owocowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser biszkoptowo-owocowy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 gram

1 gram

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krok 2

Na początek ubić na sztywno śmietanę z jedną łyżką cukru. Kiwi umyć, obrać ze skórki i pokroić, następnie rozdusić kiwi widelcem pozostawiając 4 plasterki kiwi do ozdoby. Potem powstałą masę z kiwi posłodzić jedną łyżeczką cukru i zmiksować. Masę przełożyć do miseczek lub specjalnych szklanych pucharków. Następnie biszkopty pomoczyć w szampanie lub winie, ale nie za długo. Ułożyć je na masie z kiwi. Stopić masło, potem je ostudzić i polać biszkopty. Na wierzch wyłożyć bitą śmietanę (najlepiej bitą śmietanę przełożyć do szprycy i wtedy udekorować bitą śmietaną). Na koniec ozdobić plastrami kiwi i kandyzowaną papają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser biszkoptowo-owocowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej