
Składniki
4 sztuki
0.5 łyżki
4 łyżki
1 kilogram
1 szczypta
6 sztuk
1.5 łyżki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel mięso na średniej wielkości kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju wraz z przecierem pomidorowym.
Krok 3
Wrzuć mięso i obrumień ze wszystkich stron.
Krok 4
Wszystko zalej niewielką ilością wody i wstaw na chwilę garnek do silnie rozgrzanego piekarnika.
Krok 5
Jajka rozmąć trzepaczką ze zsiadłym mlekiem i mąką. Posól i zalej gjuwecz.
Krok 6
Wstaw całość na kilka minut do piekarnika. Wyjmij, gdy utworzy się rumiana skorupka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej