
Składniki
4 sztuki
0.5 łyżki
4 łyżki
1 kilogram
1 szczypta
6 sztuk
1.5 łyżki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podziel mięso na średniej wielkości kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju wraz z przecierem pomidorowym.
Krok 3
Wrzuć mięso i obrumień ze wszystkich stron.
Krok 4
Wszystko zalej niewielką ilością wody i wstaw na chwilę garnek do silnie rozgrzanego piekarnika.
Krok 5
Jajka rozmąć trzepaczką ze zsiadłym mlekiem i mąką. Posól i zalej gjuwecz.
Krok 6
Wstaw całość na kilka minut do piekarnika. Wyjmij, gdy utworzy się rumiana skorupka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej