Gjuwecz mleczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gjuwecz mleczny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

1 szczypta

6 sztuk

1.5 łyżki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel mięso na średniej wielkości kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju wraz z przecierem pomidorowym.

Krok 3

Wrzuć mięso i obrumień ze wszystkich stron.

Krok 4

Wszystko zalej niewielką ilością wody i wstaw na chwilę garnek do silnie rozgrzanego piekarnika.

Krok 5

Jajka rozmąć trzepaczką ze zsiadłym mlekiem i mąką. Posól i zalej gjuwecz.

Krok 6

Wstaw całość na kilka minut do piekarnika. Wyjmij, gdy utworzy się rumiana skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej