Gjuwecz mleczny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

1 szczypta

6 sztuk

1.5 łyżki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel mięso na średniej wielkości kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju wraz z przecierem pomidorowym.

Krok 3

Wrzuć mięso i obrumień ze wszystkich stron.

Krok 4

Wszystko zalej niewielką ilością wody i wstaw na chwilę garnek do silnie rozgrzanego piekarnika.

Krok 5

Jajka rozmąć trzepaczką ze zsiadłym mlekiem i mąką. Posól i zalej gjuwecz.

Krok 6

Wstaw całość na kilka minut do piekarnika. Wyjmij, gdy utworzy się rumiana skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej