Gjuwecz mleczny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gjuwecz mleczny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

1 szczypta

6 sztuk

1.5 łyżki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podziel mięso na średniej wielkości kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju wraz z przecierem pomidorowym.

Krok 3

Wrzuć mięso i obrumień ze wszystkich stron.

Krok 4

Wszystko zalej niewielką ilością wody i wstaw na chwilę garnek do silnie rozgrzanego piekarnika.

Krok 5

Jajka rozmąć trzepaczką ze zsiadłym mlekiem i mąką. Posól i zalej gjuwecz.

Krok 6

Wstaw całość na kilka minut do piekarnika. Wyjmij, gdy utworzy się rumiana skorupka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gjuwecz mleczny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej