Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Gulasz wołowo-warzywny

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

89 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

320 gramów

200 gramów

200 gramów

120 gramów

4 łyżeczki

208 gramów

600 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 2

Krok 3

Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 3

Krok 4

Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 4
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej