Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Serek z brokułami i rzodkiewką

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

400 gramów

300 gramów

200 gramów

6 łyżek

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brokuły umyj, oczyść, obgotuj. Po wystudzeniu podziel na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w półplasterki.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 1

Krok 2

Ser trochę rozdrobnij. W salaterce ułóż brokuły, ser i rzodkiewki.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 2

Krok 3

Koperek umyj, oczyść, drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej ser i warzywa. Udekoruj świeżymi ziołami.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 3

Krok 4

Pieczywo posmaruj margaryną Rama.

Serek z brokułami i rzodkiewką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek z brokułami i rzodkiewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej