
Składniki
2 sztuki
4 plastry
8 plastrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik.
Krok 2
Przekrój bułki na pół, posmaruj masłem, połóż salami.
Krok 3
Włóż do piekarnika na 15 minut. Na chrupiące bułeczki połóż ser i polej je sosem barbecue.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej