Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

71 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

60 gramów

6 łyżeczek

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Po przestudzeniu obierz, pokrój w kostkę.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 1

Krok 2

Jajka umyj, ugotuj na twardo, pozostaw do wystygnięcia. Obierz ze skorupek, pokrój. Łososia podziel na małe kawałki. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 2

Krok 3

Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z ziarnami gorczycy rozmieszaj z sokiem z cytryny i niewielką ilością wody. Dodaj olej lniany i dokładnie wymieszaj.

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - Krok 3

Krok 4

Połącz składniki sałatki, polej sosem. Całość wymieszaj.

dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, witaminy A, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem i jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej