Najprostsza jaglanka z jabłkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaglanka z jabłkiem

Autor: Monika Rutkowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną opłukać obwicie gorącą wodą, żeby pozbyć się goryczki. Ugotować w wodzie do miękkości. Ugotowaną kaszę przełożyć do miseczki.

Krok 2

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko poddusić w garnuszku.

Krok 3

Do podduszonego jabłka dodać kaszę, wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaglanka z jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej