
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 sztuki
150
150
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź, oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż. Na patelnię wlej olej sojowy i mocno rozgrzej.
Krok 3
Wkładaj kawałki kalmarów, dodaj cebulę, czosnek, goździki, liść laurowy, pieprz oraz sól. Wymieszaj i dolej ocet winny.
Krok 4
Smaż, aż kalmary staną się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej