
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 sztuki
150
150
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź, oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż. Na patelnię wlej olej sojowy i mocno rozgrzej.
Krok 3
Wkładaj kawałki kalmarów, dodaj cebulę, czosnek, goździki, liść laurowy, pieprz oraz sól. Wymieszaj i dolej ocet winny.
Krok 4
Smaż, aż kalmary staną się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej