Kalmary na oleju sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary na oleju sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

3 sztuki

150

150

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż. Na patelnię wlej olej sojowy i mocno rozgrzej.

Krok 3

Wkładaj kawałki kalmarów, dodaj cebulę, czosnek, goździki, liść laurowy, pieprz oraz sól. Wymieszaj i dolej ocet winny.

Krok 4

Smaż, aż kalmary staną się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z brokułami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej