Kalmary na oleju sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary na oleju sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

3 sztuki

150

150

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż. Na patelnię wlej olej sojowy i mocno rozgrzej.

Krok 3

Wkładaj kawałki kalmarów, dodaj cebulę, czosnek, goździki, liść laurowy, pieprz oraz sól. Wymieszaj i dolej ocet winny.

Krok 4

Smaż, aż kalmary staną się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej