Kalmary na oleju sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary na oleju sojowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

3 sztuki

150

150

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź, oczyść i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż. Na patelnię wlej olej sojowy i mocno rozgrzej.

Krok 3

Wkładaj kawałki kalmarów, dodaj cebulę, czosnek, goździki, liść laurowy, pieprz oraz sól. Wymieszaj i dolej ocet winny.

Krok 4

Smaż, aż kalmary staną się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary na oleju sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej