
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
3 sztuki
150
150
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź, oczyść i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż. Na patelnię wlej olej sojowy i mocno rozgrzej.
Krok 3
Wkładaj kawałki kalmarów, dodaj cebulę, czosnek, goździki, liść laurowy, pieprz oraz sól. Wymieszaj i dolej ocet winny.
Krok 4
Smaż, aż kalmary staną się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej