
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
2 szklanki
1 szczypta
0.3 szklanki
4 sztuki
24 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natnij krewetki wzdłuż i delikatnie rozłóż każdą krewetkę.
Krok 2
W naczyniu wymieszaj mąkę z solą i pieprzem kajeńskim.
Krok 3
W drugim naczyniu ubij lekko białka.
Krok 4
Do trzeciego naczynia wsyp wiórki kokosowe.
Krok 5
Krewetki zanurzaj w mące, następnie w białkach a na koniec w kokosie.
Krok 6
Smaż 1 minutę w oleju do uzyskania złotego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej