Parówki w cieście serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Parówki w cieście serowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj 1,5 szklanki mąki z 2 łyżeczkami oregano, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj 5 dag masła i ugnieć widelcem.

Krok 2

Wsyp szklankę starego sera. 2/3 szklanki mleka roztrzep z jajkiem. 4/5 płynu wlej do miski, wymieszaj. Ciasto zagnieć z 2 łyżkami mąki.

Krok 3

Rozwałkuj na grubość około 0,5cm. Pokrój na 8 kwadratów. Każdy posmaruj mlekiem z jajkiem, połóż po pół parówki i zwiń.

Krok 4

Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj wierzch mieszaniną mleka i jajka. Posyp serem. Piecz 15-20 min w 190 st. aż ciasto się zezłoci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej