Parówki w cieście serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście serowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szklanki

2 łyżeczki

1.5 szklanki

5 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj 1,5 szklanki mąki z 2 łyżeczkami oregano, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj 5 dag masła i ugnieć widelcem.

Krok 2

Wsyp szklankę starego sera. 2/3 szklanki mleka roztrzep z jajkiem. 4/5 płynu wlej do miski, wymieszaj. Ciasto zagnieć z 2 łyżkami mąki.

Krok 3

Rozwałkuj na grubość około 0,5cm. Pokrój na 8 kwadratów. Każdy posmaruj mlekiem z jajkiem, połóż po pół parówki i zwiń.

Krok 4

Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj wierzch mieszaniną mleka i jajka. Posyp serem. Piecz 15-20 min w 190 st. aż ciasto się zezłoci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej