Parówki w cieście serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki w cieście serowym

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj 1,5 szklanki mąki z 2 łyżeczkami oregano, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj 5 dag masła i ugnieć widelcem.

Krok 2

Wsyp szklankę starego sera. 2/3 szklanki mleka roztrzep z jajkiem. 4/5 płynu wlej do miski, wymieszaj. Ciasto zagnieć z 2 łyżkami mąki.

Krok 3

Rozwałkuj na grubość około 0,5cm. Pokrój na 8 kwadratów. Każdy posmaruj mlekiem z jajkiem, połóż po pół parówki i zwiń.

Krok 4

Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj wierzch mieszaniną mleka i jajka. Posyp serem. Piecz 15-20 min w 190 st. aż ciasto się zezłoci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki w cieście serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej