Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

5 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj posiekany ząbek czosnku i cukinię. Smaż na małym ogniu kilka minut. Dopraw do smaku smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i wymieszaj z farszem z cukinii.

Krok 2

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, rozbij pomiędzy dwoma kawałkami folii aluminiowej i pokrój na mniejsze kawałki (tak ok. 7x12cm- tak aby dały się zwinąć w roladkę). Na każdy kawałek mięsa połóż łyżkę farszu z cukinii. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką i wymieszaj w panierce Knorr.

Krok 3

Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem. Podawaj z upieczonymi roladkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej