Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

5 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj posiekany ząbek czosnku i cukinię. Smaż na małym ogniu kilka minut. Dopraw do smaku smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i wymieszaj z farszem z cukinii.

Krok 2

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, rozbij pomiędzy dwoma kawałkami folii aluminiowej i pokrój na mniejsze kawałki (tak ok. 7x12cm- tak aby dały się zwinąć w roladkę). Na każdy kawałek mięsa połóż łyżkę farszu z cukinii. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką i wymieszaj w panierce Knorr.

Krok 3

Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem. Podawaj z upieczonymi roladkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej