Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii
średnie
10 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
5 łyżek
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj posiekany ząbek czosnku i cukinię. Smaż na małym ogniu kilka minut. Dopraw do smaku smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i wymieszaj z farszem z cukinii.
Krok 2
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, rozbij pomiędzy dwoma kawałkami folii aluminiowej i pokrój na mniejsze kawałki (tak ok. 7x12cm- tak aby dały się zwinąć w roladkę). Na każdy kawałek mięsa połóż łyżkę farszu z cukinii. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką i wymieszaj w panierce Knorr.
Krok 3
Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem. Podawaj z upieczonymi roladkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej