Chrupiące roladki z cukinią i orzeszkami pinii
średnie
10 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 szczypta
5 łyżek
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Dodaj posiekany ząbek czosnku i cukinię. Smaż na małym ogniu kilka minut. Dopraw do smaku smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i wymieszaj z farszem z cukinii.
Krok 2
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, rozbij pomiędzy dwoma kawałkami folii aluminiowej i pokrój na mniejsze kawałki (tak ok. 7x12cm- tak aby dały się zwinąć w roladkę). Na każdy kawałek mięsa połóż łyżkę farszu z cukinii. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką i wymieszaj w panierce Knorr.
Krok 3
Piecz ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Sos Knorr wymieszaj z jogurtem i majonezem. Podawaj z upieczonymi roladkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej