SAŁATKA Z KALAFIORA

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

116

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

0.5 kilograma

1 pęczek

1 pęczek

5 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PRZYGOTOWAĆ WARZYWA I SOS: ŚMIETANĘ I MAJONEZ POŁĄCZYĆ W PROPORCJI 1:1 , DODAĆ SÓL, PIEPRZ, NATKĘ.

Krok 2

SAŁATKĘ WKŁADAĆ DO MISECZEK WARSTWOWO: ZIEMNIAKI, POMIDOR, KALAFIOR, OGÓREK, RZODKIEWKA ( NA PRZEMIAN WARSTWA JASNA - CZERWONA ), PRZESYPYWAĆ ZIELONYM. W POŁOWIE WLAĆ SOS (2 WARSTWY WARZYW I TROCHĘ SOSU). NA WIERZCHU POLAĆ SOSEM I WYSYPAĆ ZIELENINĄ. UDERZYĆ MISKĄ O STÓŁ W CELU UBICIA.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa paprykowa z pulpetami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej