SAŁATKA Z KALAFIORA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA Z KALAFIORA

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

0.5 kilograma

1 pęczek

1 pęczek

5 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PRZYGOTOWAĆ WARZYWA I SOS: ŚMIETANĘ I MAJONEZ POŁĄCZYĆ W PROPORCJI 1:1 , DODAĆ SÓL, PIEPRZ, NATKĘ.

Krok 2

SAŁATKĘ WKŁADAĆ DO MISECZEK WARSTWOWO: ZIEMNIAKI, POMIDOR, KALAFIOR, OGÓREK, RZODKIEWKA ( NA PRZEMIAN WARSTWA JASNA - CZERWONA ), PRZESYPYWAĆ ZIELONYM. W POŁOWIE WLAĆ SOS (2 WARSTWY WARZYW I TROCHĘ SOSU). NA WIERZCHU POLAĆ SOSEM I WYSYPAĆ ZIELENINĄ. UDERZYĆ MISKĄ O STÓŁ W CELU UBICIA.

Aneta Wesołowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej