SAŁATKA Z KALAFIORA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA Z KALAFIORA

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

0.5 kilograma

1 pęczek

1 pęczek

5 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

PRZYGOTOWAĆ WARZYWA I SOS: ŚMIETANĘ I MAJONEZ POŁĄCZYĆ W PROPORCJI 1:1 , DODAĆ SÓL, PIEPRZ, NATKĘ.

Krok 2

SAŁATKĘ WKŁADAĆ DO MISECZEK WARSTWOWO: ZIEMNIAKI, POMIDOR, KALAFIOR, OGÓREK, RZODKIEWKA ( NA PRZEMIAN WARSTWA JASNA - CZERWONA ), PRZESYPYWAĆ ZIELONYM. W POŁOWIE WLAĆ SOS (2 WARSTWY WARZYW I TROCHĘ SOSU). NA WIERZCHU POLAĆ SOSEM I WYSYPAĆ ZIELENINĄ. UDERZYĆ MISKĄ O STÓŁ W CELU UBICIA.

Aneta Wesołowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA Z KALAFIORA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej