Duszony indyk z cebulą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony indyk z cebulą i papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce dokładnie wymieszaj 4 łyżki oliwy z ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią i Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Indyka pokrój na plastry i wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 3

Kawałki indyka podsmaż na oliwie na patelni.

Krok 4

Dodaj pokrojoną drobno cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Duś pod przykryciem 10-15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z kruszonką
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej