
Składniki
600 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce dokładnie wymieszaj 4 łyżki oliwy z ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią i Marynatą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Indyka pokrój na plastry i wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na 20 minut.
Krok 3
Kawałki indyka podsmaż na oliwie na patelni.
Krok 4
Dodaj pokrojoną drobno cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Duś pod przykryciem 10-15 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej