Duszony indyk z cebulą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony indyk z cebulą i papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce dokładnie wymieszaj 4 łyżki oliwy z ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią i Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Indyka pokrój na plastry i wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 3

Kawałki indyka podsmaż na oliwie na patelni.

Krok 4

Dodaj pokrojoną drobno cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Duś pod przykryciem 10-15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej