Duszony indyk z cebulą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszony indyk z cebulą i papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce dokładnie wymieszaj 4 łyżki oliwy z ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią i Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Indyka pokrój na plastry i wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 3

Kawałki indyka podsmaż na oliwie na patelni.

Krok 4

Dodaj pokrojoną drobno cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Duś pod przykryciem 10-15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej