Duszony indyk z cebulą i papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce dokładnie wymieszaj 4 łyżki oliwy z ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią i Marynatą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Indyka pokrój na plastry i wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na 20 minut.

Krok 3

Kawałki indyka podsmaż na oliwie na patelni.

Krok 4

Dodaj pokrojoną drobno cebulę i pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Duś pod przykryciem 10-15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony indyk z cebulą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej