50 przepisów - 10 dni

Kanapki z szynką wołową, ogórkiem i sałatą

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

8 sztuk

8 łyżeczek

4 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj sałatę, osusz.

Kanapki z szynką wołową, ogórkiem i sałatą - Krok 1

Krok 2

Posmaruj pieczywo margaryną Flora Light, połóż liście sałaty, a następnie plasterki wędliny.

Kanapki z szynką wołową, ogórkiem i sałatą - Krok 2

Krok 3

Pokrój ogórka świeżego w słupki i połóż na talerzyku obok kanapek.

Kanapki z szynką wołową, ogórkiem i sałatą - Krok 3
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, cynku.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej