Kremowa zupa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa paprykowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
1585 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

693 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1036 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż wszystkie warzywa, aż będą rumiane.

Krok 3

Po chwili dodaj koncentrat pomidorowy i również chwilę go podsmaż.

Krok 4

Zupę gulaszową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z warzywami. Całość gotuj powoli około 10 minut.

Krok 5

Zupę zmiksuj. Aby pozbyć się nieprzyjemnych skórek z papryki, możesz krem przetrzeć przez drobne sitko.

Krok 6

Kremową zupę z papryki przelej na talerz i posyp listkami kolendry. Natychmiast podawaj.

5

Opinie o przepisie

  • sebo TriweT

    sebo TriweT , 29.04.2019

    Bardzo prosta w przygotowaniu, bardzo szybko się przygotowuje, i co najważniejsze, bardzo smaczna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika Krupka

    Dominika Krupka , 05.03.2017

    Szybka i smaczna, polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • krystyna Od K

    krystyna Od K , 23.12.2016

    jak sie dlugo blenduje, to nie trzeba przecierac. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łucja Weronika

    Łucja Weronika , 28.05.2016

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Donata Trybel

    Donata Trybel , 19.02.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa paprykowa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowa zupa paprykowa  Kremowa zupa paprykowa

Wśród przygotowywanych przez Ciebie kremowych zup powinna pojawić się paprykowa. To wyborna propozycja na lato, gdy stragany obfitują w świeże warzywa. Do jej przygotowania wykorzystaj czerwoną, dojrzałą paprykę, która będzie słodka, a ponadto nada daniu wyrazisty kolor. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w drobne kawałki i podsmaż z posiekaną cebulą. Gdy warzywa staną się rumiane, dodaj do nich koncentrat pomidorowy, a całość zapraw węgierską zupą gulaszową o wyrazistym smaku i zapachu. Aby danie miało gęstą i kremową konsystencję, warzywa zmiksuj. Dodatkowo zupę możesz również przetrzeć przez drobne sito – pozbędziesz się w ten sposób skórek z papryki. Kremową zupę paprykową podawaj na ciepło, dekorując ją posiekanym koperkiem lub liśćmi kolendry. Apetycznie będzie się prezentować również z kleksem śmietany. Jako dodatek do tej potrawy zaserwuj np. grzanki czosnkowe lub groszek ptysiowy. Zainspiruj się naszym przepisem i przyrządź wyborną kremową zupę paprykową. Miłego gotowania.