Zupa krem z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z brokułów

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozpuszczamy masło.

Krok 2

Czosnek obieramy i kroimy. Lekko szklimy na maśle.

Krok 3

Dodajemy umyte i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. Mieszając, przesmażamy przez chwilę.

Krok 4

Zalewamy litrem wrzątku i dodajemy bulionetkę.

Krok 5

Gotujemy 15-20 minut, aż brokuły zmiękną.

Krok 6

Blendujemy na gładką masę.

Krok 7

Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

Krok 8

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Tom Yum
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej