
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W głębokim rondlu rozpuszczamy masło.
Krok 2
Czosnek obieramy i kroimy. Lekko szklimy na maśle.
Krok 3
Dodajemy umyte i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. Mieszając, przesmażamy przez chwilę.
Krok 4
Zalewamy litrem wrzątku i dodajemy bulionetkę.
Krok 5
Gotujemy 15-20 minut, aż brokuły zmiękną.
Krok 6
Blendujemy na gładką masę.
Krok 7
Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.
Krok 8
Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej