Zupa krem z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z brokułów

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozpuszczamy masło.

Krok 2

Czosnek obieramy i kroimy. Lekko szklimy na maśle.

Krok 3

Dodajemy umyte i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. Mieszając, przesmażamy przez chwilę.

Krok 4

Zalewamy litrem wrzątku i dodajemy bulionetkę.

Krok 5

Gotujemy 15-20 minut, aż brokuły zmiękną.

Krok 6

Blendujemy na gładką masę.

Krok 7

Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

Krok 8

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej