Zupa krem z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z brokułów

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W głębokim rondlu rozpuszczamy masło.

Krok 2

Czosnek obieramy i kroimy. Lekko szklimy na maśle.

Krok 3

Dodajemy umyte i pokrojone na mniejsze kawałki brokuły. Mieszając, przesmażamy przez chwilę.

Krok 4

Zalewamy litrem wrzątku i dodajemy bulionetkę.

Krok 5

Gotujemy 15-20 minut, aż brokuły zmiękną.

Krok 6

Blendujemy na gładką masę.

Krok 7

Zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

Krok 8

Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z brokułów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej