Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

null

2 łyżki

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj dokładnie i namocz na noc w wodzie.

Krok 2

Śliwki umyj zalej woda i odstaw na 3 godziny.

Krok 3

Zagotuj, wymieszaj razem z miodem i gałką muszkatołową.

Krok 4

Gdy fasolka będzie już miękka wymieszaj ze śliwkami, zagotuj i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej