Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

null

2 łyżki

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj dokładnie i namocz na noc w wodzie.

Krok 2

Śliwki umyj zalej woda i odstaw na 3 godziny.

Krok 3

Zagotuj, wymieszaj razem z miodem i gałką muszkatołową.

Krok 4

Gdy fasolka będzie już miękka wymieszaj ze śliwkami, zagotuj i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej