Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

null

2 łyżki

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj dokładnie i namocz na noc w wodzie.

Krok 2

Śliwki umyj zalej woda i odstaw na 3 godziny.

Krok 3

Zagotuj, wymieszaj razem z miodem i gałką muszkatołową.

Krok 4

Gdy fasolka będzie już miękka wymieszaj ze śliwkami, zagotuj i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa fasolowa ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej