
Składniki
200 gramów
null
null
2 łyżki
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj dokładnie i namocz na noc w wodzie.
Krok 2
Śliwki umyj zalej woda i odstaw na 3 godziny.
Krok 3
Zagotuj, wymieszaj razem z miodem i gałką muszkatołową.
Krok 4
Gdy fasolka będzie już miękka wymieszaj ze śliwkami, zagotuj i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej