Kurczęta w potrawce mlecznej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta w potrawce mlecznej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki umyj, natrzyj solą i pieprzem i podziel na połówki.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, zalej szklanką gorącej wody i gotuj, aż woda wyparuje.

Krok 3

Wlej świeże mleko, dodaj szklankę wody i gotuj, do czasu kiedy mięso będzie miękkie.

Krok 4

Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z paroma łyżkami zimnej wody i wlej do sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej