Kurczęta w potrawce mlecznej

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

0

1 łyżka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki umyj, natrzyj solą i pieprzem i podziel na połówki.

Krok 1

Następnie przełóż do rondla, zalej szklanką gorącej wody i gotuj, aż woda wyparuje.

Krok 1

Wlej świeże mleko, dodaj szklankę wody i gotuj, do czasu kiedy mięso będzie miękkie.

Krok 1

Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z paroma łyżkami zimnej wody i wlej do sosu.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej