
Składniki
null
null
2 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaki umyj, natrzyj solą i pieprzem i podziel na połówki.
Krok 2
Następnie przełóż do rondla, zalej szklanką gorącej wody i gotuj, aż woda wyparuje.
Krok 3
Wlej świeże mleko, dodaj szklankę wody i gotuj, do czasu kiedy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z paroma łyżkami zimnej wody i wlej do sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej