Kurczęta w potrawce mlecznej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta w potrawce mlecznej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaki umyj, natrzyj solą i pieprzem i podziel na połówki.

Krok 2

Następnie przełóż do rondla, zalej szklanką gorącej wody i gotuj, aż woda wyparuje.

Krok 3

Wlej świeże mleko, dodaj szklankę wody i gotuj, do czasu kiedy mięso będzie miękkie.

Krok 4

Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z paroma łyżkami zimnej wody i wlej do sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta w potrawce mlecznej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej