
Składniki
ciasto:
100 gramów
1 sztuka
170 gramów
60 gramów
1 łyżeczka
3 łyżki
masa serowa:
400 gramów
3 sztuki
100 gramów
100 gramów
1 opakowanie
null gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki i je zmiksuj. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.
Krok 2
Podłużną foremkę o wymiarach 18x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.
Krok 3
Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. Cały czas ubijając masę jajeczną, dodawaj ser, budyń i rozpuszczone masło.
Krok 4
Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj, następnie odrywaj z niego spore kawałki i układaj je na masie serowej.
Krok 5
Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 °C.
Krok 6
Wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej