Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

118 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

170 gramów

60 gramów

1 łyżeczka

30 gramów

masa serowa:

400 gramów

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

dodatki:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Podłużną foremkę o wymiarach 18x20cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.

Krok 3

Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź. Do masy jajecznej dodaj ciągle ubijając ser, budyń i rozpuszczoną Kasię.

Krok 4

Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj. Z ciasta odrywaj spore kawałki i ułóż je na masie serowej.

Krok 5

Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180st.C.

Krok 6

Gotowy, wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or Caffe Latte.

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Krzymińska

    Karolina Krzymińska

    czy w składnikach na ciasto nie brakuje jakiegoś składnika? niestety z wyżej podanych nie da się zagnieść ciasta...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łaciaty sernik / Carte d'Or Caffe Latte - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej