Lekka rolada bezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka rolada bezowa

Autor: Maria Biernacka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

400 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic bialka stopniowo dodajac cukier.Pod koniec ubijania dodac lyczeczke maki.

Krok 2

Wylozyc bialka na papier do pieczenia przygotowany na duzej blaszce.

Krok 3

Piec 12 min w 180 stopniach, po czym zmniejszyc temp do 130 stopni i piec kolejne 15 min.

Krok 4

Wyjac z piekarnika.Obrocic do gory nogami na recznik, po czym zdjac papier do pieczenia.

Krok 5

Ubita smietane wylozyc na beze. Poukladac spontanicznie owoce (lub dzem owocowy) i zwinac beze w rolade przypomocy recznika.

Krok 6

Wylozyc na talez i SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kopytka ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej