
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 łyżeczka
400 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubic bialka stopniowo dodajac cukier.Pod koniec ubijania dodac lyczeczke maki.
Krok 2
Wylozyc bialka na papier do pieczenia przygotowany na duzej blaszce.
Krok 3
Piec 12 min w 180 stopniach, po czym zmniejszyc temp do 130 stopni i piec kolejne 15 min.
Krok 4
Wyjac z piekarnika.Obrocic do gory nogami na recznik, po czym zdjac papier do pieczenia.
Krok 5
Ubita smietane wylozyc na beze. Poukladac spontanicznie owoce (lub dzem owocowy) i zwinac beze w rolade przypomocy recznika.
Krok 6
Wylozyc na talez i SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej