Lekka rolada bezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekka rolada bezowa

Autor: Maria Biernacka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

400 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic bialka stopniowo dodajac cukier.Pod koniec ubijania dodac lyczeczke maki.

Krok 2

Wylozyc bialka na papier do pieczenia przygotowany na duzej blaszce.

Krok 3

Piec 12 min w 180 stopniach, po czym zmniejszyc temp do 130 stopni i piec kolejne 15 min.

Krok 4

Wyjac z piekarnika.Obrocic do gory nogami na recznik, po czym zdjac papier do pieczenia.

Krok 5

Ubita smietane wylozyc na beze. Poukladac spontanicznie owoce (lub dzem owocowy) i zwinac beze w rolade przypomocy recznika.

Krok 6

Wylozyc na talez i SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka rolada bezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej