
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 łyżeczka
400 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubic bialka stopniowo dodajac cukier.Pod koniec ubijania dodac lyczeczke maki.
Krok 2
Wylozyc bialka na papier do pieczenia przygotowany na duzej blaszce.
Krok 3
Piec 12 min w 180 stopniach, po czym zmniejszyc temp do 130 stopni i piec kolejne 15 min.
Krok 4
Wyjac z piekarnika.Obrocic do gory nogami na recznik, po czym zdjac papier do pieczenia.
Krok 5
Ubita smietane wylozyc na beze. Poukladac spontanicznie owoce (lub dzem owocowy) i zwinac beze w rolade przypomocy recznika.
Krok 6
Wylozyc na talez i SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej