Letni torcik z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 opakowania

3 sztuki

1

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie galaretki - każdą osobno rozpuszczamy w 400 ml wody. Studzimy.

Krok 2

Brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę.

Krok 3

Jedną zieloną galaretkę i czerwoną (osobno) mieszamy z serkami (dodajemy po dwa serki do każdej galaretki).

Krok 4

Na dno tortownicy układamy biszkopty.

Krok 5

Wylewamy połowę masy serkowej zielonej i wkładamy do lodówki, aby stężała.

Krok 6

Następnie połowę masy czerwonej i ponownie wkładamy do lodówki.

Krok 7

Teraz układamy brzoskwinie i zalewamy je zieloną galaretką i wkładamy do lodówki.

Krok 8

Po zastygnięciu warstwy galaretki z brzoskwiniami, wylewamy kolejno serową warstwę czerwoną, a następnie zieloną. Za każdym razem wkładając do lodówki do zastygnięcia.

Krok 9

Teraz układamy winogrona jeden obok drugiego dość ciasno i zalewamy to galaretką żółtą.

Krok 10

Wkładamy do lodówki na parę godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letni torcik z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bezglutenowe kokosanki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej