Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu

Autor: Kuchnia bez glutenu

ratingratingratingratingrating

12

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

60 gramów

2 sztuki

70 gramów

20 gramów

30 gramów

10 gramów

30 gramów

60 gramów

0.75 łyżeczki

0.3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik ustawić na 175 stopni funkcja góra dół. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 2

W jednej misce wymieszać wszystkie mąki z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej połączyć jajka z jogurtem, słodzikiem i miękkim masłem. Następnie do mokrych składników wsypać suche i mieszać tylko do momentu połączania się składników. Na koniec dodać groszki lub owoce i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Ciasto przełożyć do formy i piec 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem, u mnie za pierwszym razem ciasto piekło się 40 a za drugim 50 minut. Po upieczeniu przykryć delikatnie szmatką i odstawić do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej