Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu

Autor: Kuchnia bez glutenu

ratingratingratingratingrating

8

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

60 gramów

2 sztuki

70 gramów

20 gramów

30 gramów

10 gramów

30 gramów

60 gramów

0.75 łyżeczki

0.3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik ustawić na 175 stopni funkcja góra dół. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 2

W jednej misce wymieszać wszystkie mąki z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej połączyć jajka z jogurtem, słodzikiem i miękkim masłem. Następnie do mokrych składników wsypać suche i mieszać tylko do momentu połączania się składników. Na koniec dodać groszki lub owoce i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Ciasto przełożyć do formy i piec 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem, u mnie za pierwszym razem ciasto piekło się 40 a za drugim 50 minut. Po upieczeniu przykryć delikatnie szmatką i odstawić do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej