Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu

Autor: Kuchnia bez glutenu

ratingratingratingratingrating

10

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

162 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

60 gramów

2 sztuki

70 gramów

20 gramów

30 gramów

10 gramów

30 gramów

60 gramów

0.75 łyżeczki

0.3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik ustawić na 175 stopni funkcja góra dół. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 2

W jednej misce wymieszać wszystkie mąki z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej połączyć jajka z jogurtem, słodzikiem i miękkim masłem. Następnie do mokrych składników wsypać suche i mieszać tylko do momentu połączania się składników. Na koniec dodać groszki lub owoce i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Ciasto przełożyć do formy i piec 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem, u mnie za pierwszym razem ciasto piekło się 40 a za drugim 50 minut. Po upieczeniu przykryć delikatnie szmatką i odstawić do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej