Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu

Autor: Kuchnia bez glutenu

ratingratingratingratingrating

318

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

60 gramów

2 sztuki

70 gramów

20 gramów

30 gramów

10 gramów

30 gramów

60 gramów

0.75 łyżeczki

0.3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik ustawić na 175 stopni funkcja góra dół. Formę wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 2

W jednej misce wymieszać wszystkie mąki z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej połączyć jajka z jogurtem, słodzikiem i miękkim masłem. Następnie do mokrych składników wsypać suche i mieszać tylko do momentu połączania się składników. Na koniec dodać groszki lub owoce i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Ciasto przełożyć do formy i piec 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem, u mnie za pierwszym razem ciasto piekło się 40 a za drugim 50 minut. Po upieczeniu przykryć delikatnie szmatką i odstawić do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto jogurtowe bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej