Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

null

1 łyżeczka

50 gramów

null

null

null

100 mililitrów

100 mililitrów

4 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp pokruszoną czekoladę, dodaj masło i całość rozpuść na parze. Do połączonych składników dodaj cynamon i świeżo zaparzoną kawę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Mleko wlej do rondelka i bardzo powoli podgrzewając (do temperatury pokojowej), energicznie ubijaj trzepaczką, aż powstanie gęsta piana. Uważaj, by nie zagrzać mleka zbyt mocno – dzięki temu piana będzie sztywna.

Krok 3

Na dno szklanej miseczki lub pucharka wlej gorący sos czekoladowy z kawą, następnie za pomocą łyżki nałóż mleczną pianę.

Krok 4

Na wierzchu ułóż gałki lodów, dodaj biszkopty.

Krok 5

Deser udekoruj orzechami pekan i posyp szczyptą cynamonu. Możesz też dodać rodzynki, truskawki, listek mięty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody Caffe Latte z gorącą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej