Malpuas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malpuas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null

1 szklanka

225 gramów

1 szklanka

null

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

5 łyżek

null

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z jogurtem, stopniowo dodawaj wody, aby uzyskać konsystencje cista naleśnikowego. Ciasto odstaw do fermentacji na 24 godziny.

Krok 2

Następnie wymieszaj cukier, koper włoski i kardamon, przykryj i odstaw na 6 godzin.

Krok 3

Przygotuj syrop rozmieszając cukier i wodę w rondelku. Doprowadź do wrzenia. Mieszaj od czasu do czasu, zagotuj 5 minut.

Krok 4

Rozgrzej patelnię, wysmaruj tłuszcze, i smaż ciasto.

Krok 5

Po upieczeniu maczaj w syropie. Całość posyp pistacjami. Dodaj sorbet i owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej