Malpuas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malpuas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

null

1 szklanka

225 gramów

1 szklanka

null

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

5 łyżek

null

0.5 łyżeczki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę z jogurtem, stopniowo dodawaj wody, aby uzyskać konsystencje cista naleśnikowego. Ciasto odstaw do fermentacji na 24 godziny.

Krok 2

Następnie wymieszaj cukier, koper włoski i kardamon, przykryj i odstaw na 6 godzin.

Krok 3

Przygotuj syrop rozmieszając cukier i wodę w rondelku. Doprowadź do wrzenia. Mieszaj od czasu do czasu, zagotuj 5 minut.

Krok 4

Rozgrzej patelnię, wysmaruj tłuszcze, i smaż ciasto.

Krok 5

Po upieczeniu maczaj w syropie. Całość posyp pistacjami. Dodaj sorbet i owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malpuas  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej