
Składniki
1.5 szklanki
null
1 szklanka
225 gramów
1 szklanka
null
0.5 łyżeczki
2 łyżeczki
4 łyżki
5 łyżek
null
0.5 łyżeczki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj mąkę z jogurtem, stopniowo dodawaj wody, aby uzyskać konsystencje cista naleśnikowego. Ciasto odstaw do fermentacji na 24 godziny.
Krok 2
Następnie wymieszaj cukier, koper włoski i kardamon, przykryj i odstaw na 6 godzin.
Krok 3
Przygotuj syrop rozmieszając cukier i wodę w rondelku. Doprowadź do wrzenia. Mieszaj od czasu do czasu, zagotuj 5 minut.
Krok 4
Rozgrzej patelnię, wysmaruj tłuszcze, i smaż ciasto.
Krok 5
Po upieczeniu maczaj w syropie. Całość posyp pistacjami. Dodaj sorbet i owoce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej