Słony napój z jogurtu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słony napój z jogurtu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

950 mililitrów

2 łyżeczki

750 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kminek podpraż na patelni.

Krok 2

Do jogurtu wlej wodę, sok z cytryny i wrzuć prawie cały kminek.

Krok 3

Wszystko dobrze zmiksuj i przelej do wysokich szklanek. Posyp pozostałym kminkiem.

Krok 4

Dopraw jogurt przyprawą Knorr i ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słony napój z jogurtu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej