Kocie oczka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kocie oczka

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 kilogram

4 sztuki

1 sztuka

13 dekagramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać masło, 4 starte na tarce ugotowane żółtka. Dodać surowe żółtko,13 deko cukru pudru i cukier waniliowy.

Krok 2

Dobrze wyrobić ciasto.

Krok 3

Odstawić do lodówki na godzinę.

Krok 4

Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać kółka szklanką. Na części kółek wykrywamy dwa małe otwory.

Krok 5

Na wysmarowaną blachę wkładamy rzędy całych kółek i rzędy z małymi oczkami.

Krok 6

Smarujemy białkiem.

Krok 7

Piec na złoty kolor.

Krok 8

Przestudzone ciasteczka układamy na talerz i na nie układamy powidła,a na powidła nakładamy ciasteczka z oczkami.

Krok 9

Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej