Kocie oczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kocie oczka

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

25 dekagramów

2 łyżeczki

13 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę, dodać masło, 4 starte na tarce ugotowane żółtka. Dodać surowe żółtko,13 deko cukru pudru i cukier waniliowy.

Krok 2

Dobrze wyrobić ciasto.

Krok 3

Odstawić do lodówki na godzinę.

Krok 4

Ciasto rozwałkować na stolnicy i wykrawać kółka szklanką. Na części kółek wykrywamy dwa małe otwory.

Krok 5

Na wysmarowaną blachę wkładamy rzędy całych kółek i rzędy z małymi oczkami.

Krok 6

Smarujemy białkiem.

Krok 7

Piec na złoty kolor.

Krok 8

Przestudzone ciasteczka układamy na talerz i na nie układamy powidła,a na powidła nakładamy ciasteczka z oczkami.

Krok 9

Posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kocie oczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej