Składniki
200 mililitrów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.3 szklanki
5 łyżek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, wymieszaj z olejem, octem, sokiem z cytryny, liściem laurowym i solą.
Krok 2
Marynatę zagotuj.
Krok 3
Grzyby obierz i oczyść.
Krok 4
Marynatę przecedź i podgotuj w niej grzyby.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej