Grzyby marynowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzyby marynowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.3 szklanki

5 łyżek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, wymieszaj z olejem, octem, sokiem z cytryny, liściem laurowym i solą.

Krok 2

Marynatę zagotuj.

Krok 3

Grzyby obierz i oczyść.

Krok 4

Marynatę przecedź i podgotuj w niej grzyby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzyby marynowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej