Kolorowy tort budyniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy tort budyniowy

Autor: Agnieszka Gabrysz

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
240 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

8 sztuk

380 gramów

380 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżeczki

375 gramów

750 mililitrów

7 łyżek

3 opakowania

2 opakowania

1 łyżeczka

100 gramów

1 puszka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć.

Krok 2

Utrzeć masło z cukrem do otrzymania jasnego i puszystego kremu maślanego.

Krok 3

Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników.

Krok 4

Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.

Krok 5

Ciasto podzielić na 3 równe części. Do każdej z nich dodać inny budyń (przesiany) i delikatnie wymieszać do połączenia.

Krok 6

Każdą powstałą część podzielić na dwie kolejne.

Krok 7

Ciasto wyłożyć do 6 foremek wyłożonych papierem do pieczenia.

Krok 8

Piec w temperaturze 160ºC przez 25 - 30 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.

Krok 9

Mascarpone, śmietanę, fix, cukier, cukier waniliowy i aromat - schłodzone, zmiksować wszystko razem do powstania kremu

Krok 10

Blat czekoladowy smarujemy 1/2 dżemu, wykładamy 1/6 kremu, przykrywamy blatem różówym, wykładamy 1/6 kremu.

Krok 11

Przykrywamy białym biszkoptem, wykładamy kolejną cześć kremu, następny biały blat - krem, różowy blat, krem , 1/2 dżemu, brązowy blat.

Krok 12

Pozostały krem rozsmarowujemy na cieście i wkoło. wykładamy świeże owoce. Wszystko dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej