
Składniki
450 gramów
8 sztuk
380 gramów
380 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżeczki
375 gramów
750 mililitrów
7 łyżek
3 opakowania
2 opakowania
1 łyżeczka
100 gramów
1 puszka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć.
Krok 2
Utrzeć masło z cukrem do otrzymania jasnego i puszystego kremu maślanego.
Krok 3
Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników.
Krok 4
Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 5
Ciasto podzielić na 3 równe części. Do każdej z nich dodać inny budyń (przesiany) i delikatnie wymieszać do połączenia.
Krok 6
Każdą powstałą część podzielić na dwie kolejne.
Krok 7
Ciasto wyłożyć do 6 foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 8
Piec w temperaturze 160ºC przez 25 - 30 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.
Krok 9
Mascarpone, śmietanę, fix, cukier, cukier waniliowy i aromat - schłodzone, zmiksować wszystko razem do powstania kremu
Krok 10
Blat czekoladowy smarujemy 1/2 dżemu, wykładamy 1/6 kremu, przykrywamy blatem różówym, wykładamy 1/6 kremu.
Krok 11
Przykrywamy białym biszkoptem, wykładamy kolejną cześć kremu, następny biały blat - krem, różowy blat, krem , 1/2 dżemu, brązowy blat.
Krok 12
Pozostały krem rozsmarowujemy na cieście i wkoło. wykładamy świeże owoce. Wszystko dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej





























