
Składniki
450 gramów
8 sztuk
380 gramów
380 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżeczki
375 gramów
750 mililitrów
7 łyżek
3 opakowania
2 opakowania
1 łyżeczka
100 gramów
1 puszka
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć.
Krok 2
Utrzeć masło z cukrem do otrzymania jasnego i puszystego kremu maślanego.
Krok 3
Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników.
Krok 4
Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Krok 5
Ciasto podzielić na 3 równe części. Do każdej z nich dodać inny budyń (przesiany) i delikatnie wymieszać do połączenia.
Krok 6
Każdą powstałą część podzielić na dwie kolejne.
Krok 7
Ciasto wyłożyć do 6 foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
Krok 8
Piec w temperaturze 160ºC przez 25 - 30 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.
Krok 9
Mascarpone, śmietanę, fix, cukier, cukier waniliowy i aromat - schłodzone, zmiksować wszystko razem do powstania kremu
Krok 10
Blat czekoladowy smarujemy 1/2 dżemu, wykładamy 1/6 kremu, przykrywamy blatem różówym, wykładamy 1/6 kremu.
Krok 11
Przykrywamy białym biszkoptem, wykładamy kolejną cześć kremu, następny biały blat - krem, różowy blat, krem , 1/2 dżemu, brązowy blat.
Krok 12
Pozostały krem rozsmarowujemy na cieście i wkoło. wykładamy świeże owoce. Wszystko dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej