Kolorowy tort budyniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowy tort budyniowy

Autor: Agnieszka Gabrysz

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
240 min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

8 sztuk

380 gramów

380 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżeczki

375 gramów

750 mililitrów

7 łyżek

3 opakowania

2 opakowania

1 łyżeczka

100 gramów

1 puszka

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać, odłożyć.

Krok 2

Utrzeć masło z cukrem do otrzymania jasnego i puszystego kremu maślanego.

Krok 3

Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników.

Krok 4

Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać.

Krok 5

Ciasto podzielić na 3 równe części. Do każdej z nich dodać inny budyń (przesiany) i delikatnie wymieszać do połączenia.

Krok 6

Każdą powstałą część podzielić na dwie kolejne.

Krok 7

Ciasto wyłożyć do 6 foremek wyłożonych papierem do pieczenia.

Krok 8

Piec w temperaturze 160ºC przez 25 - 30 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić.

Krok 9

Mascarpone, śmietanę, fix, cukier, cukier waniliowy i aromat - schłodzone, zmiksować wszystko razem do powstania kremu

Krok 10

Blat czekoladowy smarujemy 1/2 dżemu, wykładamy 1/6 kremu, przykrywamy blatem różówym, wykładamy 1/6 kremu.

Krok 11

Przykrywamy białym biszkoptem, wykładamy kolejną cześć kremu, następny biały blat - krem, różowy blat, krem , 1/2 dżemu, brązowy blat.

Krok 12

Pozostały krem rozsmarowujemy na cieście i wkoło. wykładamy świeże owoce. Wszystko dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowy tort budyniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej