Duszone ziemniaki po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po węgiersku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

0.5

5 pęczków

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 3

Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, papryczkę, przecier pomidorowy, i bulion.

Krok 4

Duś do miękkości. Przed podaniem dopraw pieprzem, posyp koperkiem i pietruszką.

Krok 2

Cebulę, papryczkę i zioła posiekaj. Ziemniaki obierz i pokój w plastry.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Knedle serowe
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej