
Składniki
10 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
0.5
1 sztuka
null
null
1 sztuka
5 pęczków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 3
Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, papryczkę, przecier pomidorowy, i bulion.
Krok 4
Duś do miękkości. Przed podaniem dopraw pieprzem, posyp koperkiem i pietruszką.
Krok 2
Cebulę, papryczkę i zioła posiekaj. Ziemniaki obierz i pokój w plastry.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej