Indyjskie chlebki chapati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie chlebki chapati

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i wlej wodę. Zagnieć ciasto i wyrabiaj przez 5 minut. Teraz formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj je.

Krok 2

Patelnie rozgrzej bez tłuszczu i kładź na nią placuszki. Smaż przez 2 minuty z każdej strony i układaj na talerzu.

Krok 3

Podawaj na gorąco. Chapati możesz podawać jako dodatek do dań jednogarnkowych lub stosować jako przekąskę np. z twarożkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej