Indyjskie chlebki chapati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie chlebki chapati

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i wlej wodę. Zagnieć ciasto i wyrabiaj przez 5 minut. Teraz formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj je.

Krok 2

Patelnie rozgrzej bez tłuszczu i kładź na nią placuszki. Smaż przez 2 minuty z każdej strony i układaj na talerzu.

Krok 3

Podawaj na gorąco. Chapati możesz podawać jako dodatek do dań jednogarnkowych lub stosować jako przekąskę np. z twarożkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej