Indyjskie chlebki chapati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie chlebki chapati

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i wlej wodę. Zagnieć ciasto i wyrabiaj przez 5 minut. Teraz formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj je.

Krok 2

Patelnie rozgrzej bez tłuszczu i kładź na nią placuszki. Smaż przez 2 minuty z każdej strony i układaj na talerzu.

Krok 3

Podawaj na gorąco. Chapati możesz podawać jako dodatek do dań jednogarnkowych lub stosować jako przekąskę np. z twarożkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej