
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól i wlej wodę. Zagnieć ciasto i wyrabiaj przez 5 minut. Teraz formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj je.
Krok 2
Patelnie rozgrzej bez tłuszczu i kładź na nią placuszki. Smaż przez 2 minuty z każdej strony i układaj na talerzu.
Krok 3
Podawaj na gorąco. Chapati możesz podawać jako dodatek do dań jednogarnkowych lub stosować jako przekąskę np. z twarożkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej