Indyjskie chlebki chapati przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie chlebki chapati

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i wlej wodę. Zagnieć ciasto i wyrabiaj przez 5 minut. Teraz formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj je.

Krok 2

Patelnie rozgrzej bez tłuszczu i kładź na nią placuszki. Smaż przez 2 minuty z każdej strony i układaj na talerzu.

Krok 3

Podawaj na gorąco. Chapati możesz podawać jako dodatek do dań jednogarnkowych lub stosować jako przekąskę np. z twarożkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie chlebki chapati - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej