Pierożek pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożek pizza

Autor: neesi neesi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podane składniki mieszamy ze sobą formując ciasto.

Krok 2

Farsz: 1 pierś z kurczaka, pieczarki, por, papryka, cebula 2x, 25 dkg żółtego sera, kocentrat pomidorowy (lub inne wg uznania)

Krok 3

Z ciasta formujemy pierożki, nadziewamy je wybranym przez siebie farszem i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut ( do zaróżowienia ciasta)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej