Pierożek pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożek pizza

Autor: neesi neesi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podane składniki mieszamy ze sobą formując ciasto.

Krok 2

Farsz: 1 pierś z kurczaka, pieczarki, por, papryka, cebula 2x, 25 dkg żółtego sera, kocentrat pomidorowy (lub inne wg uznania)

Krok 3

Z ciasta formujemy pierożki, nadziewamy je wybranym przez siebie farszem i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut ( do zaróżowienia ciasta)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożek pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej