
Składniki
1 kilogram
10 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podane składniki mieszamy ze sobą formując ciasto.
Krok 2
Farsz: 1 pierś z kurczaka, pieczarki, por, papryka, cebula 2x, 25 dkg żółtego sera, kocentrat pomidorowy (lub inne wg uznania)
Krok 3
Z ciasta formujemy pierożki, nadziewamy je wybranym przez siebie farszem i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut ( do zaróżowienia ciasta)
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej