
Składniki
150 mililitrów
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 opakowanie
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej dodaj przesiane kakao , cukier waniliowy i przyprawę . Mieszaj aż składniki się rozpuszczą . Ostudź .
Krok 2
Masę kakaową i wódkę wlewaj porcjami do zagęszczonego mleka , ucierając . Likier schłodź .
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej