Cebula Bahji przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula Bahji

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w krążki.

Krok 2

Wymieszaj jajko z mąką dodając tyle wody aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3

Dodaj kumin, kolendrę oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw masę na kwadrans.

Krok 4

Potem zamocz kawałki cebuli w cieście i zostaw je jeszcze na jakieś 5 minut.

Krok 5

W tym czasie zagrzej tłuszcz do głębokiego smażenia. Smaż cebulę aby uzyskała złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej