
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w krążki.
Krok 2
Wymieszaj jajko z mąką dodając tyle wody aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3
Dodaj kumin, kolendrę oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw masę na kwadrans.
Krok 4
Potem zamocz kawałki cebuli w cieście i zostaw je jeszcze na jakieś 5 minut.
Krok 5
W tym czasie zagrzej tłuszcz do głębokiego smażenia. Smaż cebulę aby uzyskała złoty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej