Cebula Bahji przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cebula Bahji

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w krążki.

Krok 2

Wymieszaj jajko z mąką dodając tyle wody aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3

Dodaj kumin, kolendrę oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw masę na kwadrans.

Krok 4

Potem zamocz kawałki cebuli w cieście i zostaw je jeszcze na jakieś 5 minut.

Krok 5

W tym czasie zagrzej tłuszcz do głębokiego smażenia. Smaż cebulę aby uzyskała złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej