
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w krążki.
Krok 2
Wymieszaj jajko z mąką dodając tyle wody aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3
Dodaj kumin, kolendrę oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw masę na kwadrans.
Krok 4
Potem zamocz kawałki cebuli w cieście i zostaw je jeszcze na jakieś 5 minut.
Krok 5
W tym czasie zagrzej tłuszcz do głębokiego smażenia. Smaż cebulę aby uzyskała złoty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej