Składniki
2 sztuki
5 łyżek
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w krążki.
Krok 2
Wymieszaj jajko z mąką dodając tyle wody aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany.
Krok 3
Dodaj kumin, kolendrę oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw masę na kwadrans.
Krok 4
Potem zamocz kawałki cebuli w cieście i zostaw je jeszcze na jakieś 5 minut.
Krok 5
W tym czasie zagrzej tłuszcz do głębokiego smażenia. Smaż cebulę aby uzyskała złoty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej