Cebula Bahji

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w krążki.

Krok 2

Wymieszaj jajko z mąką dodając tyle wody aby masa uzyskała konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3

Dodaj kumin, kolendrę oraz przyprawę Knorr. Wymieszaj i odstaw masę na kwadrans.

Krok 4

Potem zamocz kawałki cebuli w cieście i zostaw je jeszcze na jakieś 5 minut.

Krok 5

W tym czasie zagrzej tłuszcz do głębokiego smażenia. Smaż cebulę aby uzyskała złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula Bahji - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej