Orzechowo kakaowy zawijaniec

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

44

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

2 dekagramy

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

25 szklanek

5 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto : mąkę i proszek do pieczenia posiekaj z margaryną. Drożdże rozpuść z cukrem i solą, wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mąki, dodaj żółtka i jajko. Wyrób na gładkie ciasto. Podziel na pół. Rozwałkuj na prostokąty o grubości 0,5 cm.

Krok 2

Nadzienie: białka ubij, dodając pozostałe składniki. Masę podziel na pół.

Krok 3

Rozwałkowane ciasto posmaruj masą. Zwiń w rulony i owiń luźno papierem. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni C .

1

Opinie o przepisie

  • Lucyna Klimek

    Lucyna Klimek, 14.04.2017

    Nazwa "Orzechowo-kakakowy zawijaniec". To gdzie to kakao ? Czy zamiast niego proponujecie 25 szklanek mielonych orzechów włoskich ??? Litości ! Proponuję trochę staranności w przygotowywaniu przepisów do publikacji. Lucyna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowo kakaowy zawijaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka flamenco
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej