Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

381 osób wydrukowało

Pobierz pdf

654 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.

Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - Krok 1

Krok 2

Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj mięso.

Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - Krok 2

Krok 3

Płatki kukurydziane drobno pokrusz.

Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - Krok 3

Krok 4

Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w płatkach. Tak przygotowane paluszki smaż na rozgrzanej patelni z olejem lub piecz w rozgrzanych do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Danie podawaj ułożone w kształt kraba.

Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Paluszki z kurczaka podawaj np. z surówką z marchewki i jabłka. Ciekawym sposobem podawania jest podanie paluszków w ulubionym kubku dziecka.

1

Opinie o przepisie

  • Stella Dodot

    Stella Dodot , 24.08.2016

    Moje dziecko, to wyjątkowy okaz niejadka. Byłam przekonana, że piersi w płatkach kukurydzianych to ostatnia rzecz jaką będzie chciał zjeść. A jednak gdy byłam w gościnie u cioci mój syn jadł te kotleciki jak opętany. :) Miłe zaskoczenie. W końcu można troszkę urozmaicić kurczaka. :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.