Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
łatwe
654 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.

Krok 2
Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem i natrzyj mięso.

Krok 3
Płatki kukurydziane drobno pokrusz.

Krok 4
Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku i na końcu w płatkach. Tak przygotowane paluszki smaż na rozgrzanej patelni z olejem lub piecz w rozgrzanych do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Danie podawaj ułożone w kształt kraba.


Dobra rada:
Paluszki z kurczaka podawaj np. z surówką z marchewki i jabłka. Ciekawym sposobem podawania jest podanie paluszków w ulubionym kubku dziecka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Pierś z kurczaka pokrój w długie paski szerokości ok. 1-2 cm.