Pannacotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pannacotta

Autor: adian04

ratingratingratingratingrating

1

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić żelatynę w ciepłej wodzie i odłożyć do wystygnięcia.

Krok 2

Mleko i śmietanę wlać do rondelka i wrzucić 3/4 białej czekolady i zagotować . Gdy czekolada sie rozpuści dodać ok. 3 krople olejku waniliowego . Do rondelka wlać ostygniętą wodę z żelatyną i energicznie mieszać . Odstawić wszystko do ostygnięcia i czasami mieszać .

Krok 3

Ostygniętą pannacotte przelać do małych foremek (mogą to być filiżanki ) i odstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin do 10 godzin .

Krok 4

Po tym czasie nasze foremki/filiżanki z pannacottą włożyć spodem do ciepłej wody aby sie odkleiła . Można posypać wiórkami czekoladowymi lub oblać sosem truskawkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej