
Składniki
100 mililitrów
1 łyżeczka
100 mililitrów
100 mililitrów
1 sztuka
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić żelatynę w ciepłej wodzie i odłożyć do wystygnięcia.
Krok 2
Mleko i śmietanę wlać do rondelka i wrzucić 3/4 białej czekolady i zagotować . Gdy czekolada sie rozpuści dodać ok. 3 krople olejku waniliowego . Do rondelka wlać ostygniętą wodę z żelatyną i energicznie mieszać . Odstawić wszystko do ostygnięcia i czasami mieszać .
Krok 3
Ostygniętą pannacotte przelać do małych foremek (mogą to być filiżanki ) i odstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin do 10 godzin .
Krok 4
Po tym czasie nasze foremki/filiżanki z pannacottą włożyć spodem do ciepłej wody aby sie odkleiła . Można posypać wiórkami czekoladowymi lub oblać sosem truskawkowym
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























