Pannacotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pannacotta

Autor: adian04

ratingratingratingratingrating

1

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 łyżeczka

100 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić żelatynę w ciepłej wodzie i odłożyć do wystygnięcia.

Krok 2

Mleko i śmietanę wlać do rondelka i wrzucić 3/4 białej czekolady i zagotować . Gdy czekolada sie rozpuści dodać ok. 3 krople olejku waniliowego . Do rondelka wlać ostygniętą wodę z żelatyną i energicznie mieszać . Odstawić wszystko do ostygnięcia i czasami mieszać .

Krok 3

Ostygniętą pannacotte przelać do małych foremek (mogą to być filiżanki ) i odstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin do 10 godzin .

Krok 4

Po tym czasie nasze foremki/filiżanki z pannacottą włożyć spodem do ciepłej wody aby sie odkleiła . Można posypać wiórkami czekoladowymi lub oblać sosem truskawkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej