Pannacotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pannacotta

Autor: adian04

ratingratingratingratingrating

1

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

100 mililitrów

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić żelatynę w ciepłej wodzie i odłożyć do wystygnięcia.

Krok 2

Mleko i śmietanę wlać do rondelka i wrzucić 3/4 białej czekolady i zagotować . Gdy czekolada sie rozpuści dodać ok. 3 krople olejku waniliowego . Do rondelka wlać ostygniętą wodę z żelatyną i energicznie mieszać . Odstawić wszystko do ostygnięcia i czasami mieszać .

Krok 3

Ostygniętą pannacotte przelać do małych foremek (mogą to być filiżanki ) i odstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin do 10 godzin .

Krok 4

Po tym czasie nasze foremki/filiżanki z pannacottą włożyć spodem do ciepłej wody aby sie odkleiła . Można posypać wiórkami czekoladowymi lub oblać sosem truskawkowym

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pannacotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej