Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

0.5 łyżki

4 łyżki

400 gramów

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj. Pozbaw końcówek i łyka. Ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Oprósz suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem.

Krok 3

Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej