Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem
średnie
5 osób zapisało

Składniki
null
null
null
0.5 łyżki
4 łyżki
400 gramów
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj. Pozbaw końcówek i łyka. Ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Oprósz suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Krok 3
Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej