Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

0.5 łyżki

4 łyżki

400 gramów

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj. Pozbaw końcówek i łyka. Ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Oprósz suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem.

Krok 3

Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej