Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem
średnie
6 osób zapisało

Składniki
null
null
null
0.5 łyżki
4 łyżki
400 gramów
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj. Pozbaw końcówek i łyka. Ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Oprósz suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Krok 3
Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej