Fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem
średnie
4 osoby zapisały
Składniki
null
null
null
0.5 łyżki
4 łyżki
400 gramów
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj. Pozbaw końcówek i łyka. Ugotuj w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Oprósz suszonymi ziołami i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Krok 3
Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej