Szybka potrawa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski. Kapustę pekińską podobnie. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Rozgrzej dobrze olej w woku i usmaż na nim kurczaka. Dodaj do tego mrożonki, szatkowaną kapustę, cebulę pokrojoną w pióra oraz posiekany czosnek.

Krok 3

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj makaron, zamieszaj wszystko i zostaw na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej