
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski. Kapustę pekińską podobnie. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Rozgrzej dobrze olej w woku i usmaż na nim kurczaka. Dodaj do tego mrożonki, szatkowaną kapustę, cebulę pokrojoną w pióra oraz posiekany czosnek.
Krok 3
Kiedy warzywa zmiękną, dodaj makaron, zamieszaj wszystko i zostaw na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.
Krok 5
Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej