Szybka potrawa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski. Kapustę pekińską podobnie. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Rozgrzej dobrze olej w woku i usmaż na nim kurczaka. Dodaj do tego mrożonki, szatkowaną kapustę, cebulę pokrojoną w pióra oraz posiekany czosnek.

Krok 3

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj makaron, zamieszaj wszystko i zostaw na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej