Szybka potrawa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski. Kapustę pekińską podobnie. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Rozgrzej dobrze olej w woku i usmaż na nim kurczaka. Dodaj do tego mrożonki, szatkowaną kapustę, cebulę pokrojoną w pióra oraz posiekany czosnek.

Krok 3

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj makaron, zamieszaj wszystko i zostaw na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej