Szybka potrawa chińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka potrawa chińska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski. Kapustę pekińską podobnie. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Rozgrzej dobrze olej w woku i usmaż na nim kurczaka. Dodaj do tego mrożonki, szatkowaną kapustę, cebulę pokrojoną w pióra oraz posiekany czosnek.

Krok 3

Kiedy warzywa zmiękną, dodaj makaron, zamieszaj wszystko i zostaw na małym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody i sosem sojowym.

Krok 5

Wlej płyn do woka, dokładnie wymieszaj i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka potrawa chińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aromatyczna kasza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej