Pikantna przystawka z żołądków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna przystawka z żołądków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

5 sztuk

50 mililitrów

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść, umyj, włóż do rondla i zalej małą ilością wody i 0,7 kieliszka wina. Duś na małym ogniu.

Krok 2

Wątróbki umyj.

Krok 3

Cebulę posiekaj.

Krok 4

Gdy żołądki będą prawie miękkie dodaj umyte wątróbki, posiekane cebulki, imbir, przyprawę do zup, anyż i resztę wina.

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj cukier i oliwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej