Pikantna przystawka z żołądków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna przystawka z żołądków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

5 sztuk

50 mililitrów

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść, umyj, włóż do rondla i zalej małą ilością wody i 0,7 kieliszka wina. Duś na małym ogniu.

Krok 2

Wątróbki umyj.

Krok 3

Cebulę posiekaj.

Krok 4

Gdy żołądki będą prawie miękkie dodaj umyte wątróbki, posiekane cebulki, imbir, przyprawę do zup, anyż i resztę wina.

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj cukier i oliwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna przystawka z żołądków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karp w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej