
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.
Krok 3
Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.
Krok 4
Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.
Krok 5
Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























