Polędwiczki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.

Krok 3

Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.

Krok 4

Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.

Krok 5

Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej