
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
50 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.
Krok 3
Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.
Krok 4
Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.
Krok 5
Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























