Polędwiczki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.

Krok 3

Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.

Krok 4

Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.

Krok 5

Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej