Polędwiczki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.

Krok 3

Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.

Krok 4

Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.

Krok 5

Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej