Polędwiczki w cieście francuskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

4 sztuki

50 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie posiekaj cebulę i podsmaż, a ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Brokuły osącz, dodaj cebulę, ser, jajko i ketchup. Dopraw i wymieszaj.

Krok 3

Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Liście sałaty sparz, ostudź i osusz.

Krok 4

Ciasto rozmroź, rozwiń. Na środku ułóż liście sałaty, posmaruj je masą brokułową, ułóż polędwiczki i ciasto zwiń w roladę. Brzegi sklej i posmaruj żółtkiem.

Krok 5

Roladę włóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej