Placek z grysikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z grysikiem

Autor: adresatka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grysik rozmieszać w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka zagotować, wlać grysik i zagotować. Ostudzić.

Krok 2

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po trochu grysik i porządnie utrzeć. Na koniec dodać olejek rumowy.

Krok 3

Przełożyć dwa placki powidłem śliwkowym, a następne kremem. Oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej