
Składniki
15 dekagramów
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grysik rozmieszać w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka zagotować, wlać grysik i zagotować. Ostudzić.
Krok 2
Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po trochu grysik i porządnie utrzeć. Na koniec dodać olejek rumowy.
Krok 3
Przełożyć dwa placki powidłem śliwkowym, a następne kremem. Oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej