Placek z grysikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z grysikiem

Autor: adresatka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grysik rozmieszać w niewielkiej ilości mleka. Resztę mleka zagotować, wlać grysik i zagotować. Ostudzić.

Krok 2

Utrzeć masło z cukrem do białości. Dodawać po trochu grysik i porządnie utrzeć. Na koniec dodać olejek rumowy.

Krok 3

Przełożyć dwa placki powidłem śliwkowym, a następne kremem. Oprószyć cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z grysikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej