Ciasto Stefania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Stefania

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

7

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szklanka

375 gramów

1 szklanka

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

60 sztuk

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blachę wyłożyć herbatnikami.

Krok 2

Mleko, 250g margaryny, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą dodać 2 łyżki kakao.

Krok 3

Następnie wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy całość zgęstnieje wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.

Krok 4

Na wierzchu ułożyć (lekko dociskając) herbatniki.

Krok 5

Teraz należy przygotować polewę.

Krok 6

125g margaryny rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier puder, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Następnie polać powierzchnię ciasta i posypać w wierzchu migdałami. Pozostawić do ostygnięcia.

Krok 7

Smacznego :)

Tagi:CIASTA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej