
Składniki
1 litr
1 szklanka
375 gramów
1 szklanka
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
60 sztuk
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blachę wyłożyć herbatnikami.
Krok 2
Mleko, 250g margaryny, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą dodać 2 łyżki kakao.
Krok 3
Następnie wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy całość zgęstnieje wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.
Krok 4
Na wierzchu ułożyć (lekko dociskając) herbatniki.
Krok 5
Teraz należy przygotować polewę.
Krok 6
125g margaryny rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier puder, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Następnie polać powierzchnię ciasta i posypać w wierzchu migdałami. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 7
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























