
Składniki
1 litr
1 szklanka
375 gramów
1 szklanka
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
60 sztuk
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blachę wyłożyć herbatnikami.
Krok 2
Mleko, 250g margaryny, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą dodać 2 łyżki kakao.
Krok 3
Następnie wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy całość zgęstnieje wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.
Krok 4
Na wierzchu ułożyć (lekko dociskając) herbatniki.
Krok 5
Teraz należy przygotować polewę.
Krok 6
125g margaryny rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier puder, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Następnie polać powierzchnię ciasta i posypać w wierzchu migdałami. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 7
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej