
Składniki
1 litr
1 szklanka
375 gramów
1 szklanka
4 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
60 sztuk
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blachę wyłożyć herbatnikami.
Krok 2
Mleko, 250g margaryny, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą dodać 2 łyżki kakao.
Krok 3
Następnie wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy całość zgęstnieje wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.
Krok 4
Na wierzchu ułożyć (lekko dociskając) herbatniki.
Krok 5
Teraz należy przygotować polewę.
Krok 6
125g margaryny rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier puder, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Następnie polać powierzchnię ciasta i posypać w wierzchu migdałami. Pozostawić do ostygnięcia.
Krok 7
Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej