Ciasto Stefania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Stefania

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

7

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 szklanka

375 gramów

1 szklanka

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

60 sztuk

0.5 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blachę wyłożyć herbatnikami.

Krok 2

Mleko, 250g margaryny, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Gdy wszystkie składniki ładnie się połączą dodać 2 łyżki kakao.

Krok 3

Następnie wsypywać kaszę mannę cały czas mieszając. Gdy całość zgęstnieje wylać na wcześniej przygotowane herbatniki.

Krok 4

Na wierzchu ułożyć (lekko dociskając) herbatniki.

Krok 5

Teraz należy przygotować polewę.

Krok 6

125g margaryny rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier puder, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać, aż polewa zacznie gęstnieć. Następnie polać powierzchnię ciasta i posypać w wierzchu migdałami. Pozostawić do ostygnięcia.

Krok 7

Smacznego :)

Tagi:CIASTA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Stefania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wielkanocna pascha
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej