Kokosowe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe tiramisu

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

120 mililitrów

50 gramów

50 gramów

30 gramów

2 sztuki

25 mililitrów

6 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nasączenie: Parzymy kawę i zostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kawy dodajemy likier kokosowy. Mieszamy.

Krok 2

Krem: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy partiami serek mascarpone. Całość miksujemy do momentu połączenia się składników. Do masy dodajemy wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z kremem. Biszkopty maczamy w kawie i układamy w podłużnej formie.

Krok 3

Na biszkopty układamy krem oraz posypujemy kakałem. Na kakao ponownie układamy maczane w kawie biszkopty. Na biszkopty układamy pozostały krem i posypujemy kakałem. Dowolnie dekorujemy. Tiramisu umieszczamy w lodówce na co najmniej 2 godziny.

1

Opinie o przepisie

  • Coconut

    Coconut , 31.07.2023

    Tiramisu wyszło przepyszne zrobiłam 2 warstwy zniknęło w 3 dni

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej