Kokosowe tiramisu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe tiramisu

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

400 gramów

120 mililitrów

50 gramów

50 gramów

30 gramów

2 sztuki

25 mililitrów

6 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nasączenie: Parzymy kawę i zostawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej kawy dodajemy likier kokosowy. Mieszamy.

Krok 2

Krem: Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem. Do utartych żółtek dodajemy partiami serek mascarpone. Całość miksujemy do momentu połączenia się składników. Do masy dodajemy wiórki kokosowe. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z kremem. Biszkopty maczamy w kawie i układamy w podłużnej formie.

Krok 3

Na biszkopty układamy krem oraz posypujemy kakałem. Na kakao ponownie układamy maczane w kawie biszkopty. Na biszkopty układamy pozostały krem i posypujemy kakałem. Dowolnie dekorujemy. Tiramisu umieszczamy w lodówce na co najmniej 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe tiramisu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej