Kuskus smazony z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus smazony z kiełbasą

Autor: Mariusz

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

0.5 sztuki

50 gramów

15 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zakać kuskus wodą. Pokroić cebulę, kiełbasę, morele, czosnek

Krok 2

Podsmażyć kiełabasę pokrojoną w plasterki, dodać cebuję i pieczarki,morle. Po podsmażeniu zalać sosem.

Krok 3

Po zredukowaniu sosu dodać kaszę, wymieszać o smazyć jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus smazony z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej