Hot Dog Rolls przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hot Dog Rolls

Autor: Martyna Rogowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.4 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

60 gramów

20 gramów

1.5 łyżeczki

1.5 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

5 łyżek

5 łyżek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robiny rozczyn. Mąkę przesiać, dodać rozczyn. Dodać pozostałe składniki na ciasto i wyrobić, pod koniec dodając roztopiony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie, miękkie i elastyczne. Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny).

Krok 2

Po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony mąką blat, krótko wyrobić. Podzielić na 10 równych części i uformować kulki. Każdą kulkę rozwałkować na prostokątnego naleśnika o szerokości 12 cm, następnie zwinąć – też jak naleśnika, by otrzymać bułeczkę o długości 12 cm. Tak uformowane podłużne bułeczki układać w niewielkiej odległości od siebie (1,5 cm), łączeniem do dołu, w dużej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią spożywczą lub ręczniczkiem kuchennym, odstawić na około 40 minut lub dłużej do ponownego wyrośnięcia (powinny podwoić objętość). Przed samym pieczeniem posmarować dodatkowym roztrzepanym jajkiem. Wyrośnięte bułeczki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC i piec około 22 minut.

Krok 3

Robimy posypkę, cebulę kroimy, mieszamy z mąką i na olej. Parówki ugotować. Bułki wysmarować masłem, przygrzać na patelni. Bułkę rozcinamy na środku, smarujemy majonezem, dodajemy składniki. Parówkę, sałatę, cebulę czerwoną, ogórka kiszonego i pomidora. Polewamy majonezem keczupem i musztardą. Na koniec posypujemy cebulką, smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hot Dog Rolls - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej